Outdoorparadiset i Østersøen

23-05-2018 | Af Kim Reich

En skoleleder fra Nordsjælland har byttet sit job ud med et nyt på Bornholm. Børnene er fløjet fra reden, så nu er hun sammen med sin mand på vej til et nyt arbejdsliv på øen og som hun siger til den lokale avis: Jeg elsker min kajak og nu får jeg vandet lige uden for døren. Og naturen, naturligvis.

Bornholms fantastiske natur egner sig perfekt til alle former for outdoor-aktiviteter og oplevelser. Det ved de fastboende på øen og nu ved alle andre det også, at her kan man prøve kræfter med klatring, surfing, rappelling, kajakroning eller køre mountainbike, dykke og kaste sig ud i mange andre actionprægede naturaktiviteter.

For nogle er det aktiv ferie for hele familien, for andre er det måske en sportsevent, der trækker. Endelig tilbyder mange virksomheder på øen teambuilding - fra ren kokkekunst til større og mere fysiske udfordringer. Fælles for dem alle er, at man kommer hjem frisk helt ind i sjælen og klar til at møde hverdagen igen. Det kan også være at de aktive dage får salgskurven til at stige eller samarbejdet til at blomstre yderligere. En gang holdt man kurser på Malta. Nu er Bornholm sagen og så skal der mere til end blot et lokale og lidt eksotiske omgivelser.

Klatre, surf og cykel

Destination Bornholm har samlet en række outdoor-aktiviteter, som er som skabt på og til Bornholm. Tag f.eks. en klatretur i det unikke klippelandskab, som er Danmarks eneste af slagsen. Naturen er simpelthen enestående at klatre og rappelle i, og det varierede landskab gør det både spændende og afvekslende. Her kan du klatre på kystklipper, i aktive og nedlagte stenbrud, i sprækkedale og på is. Kun fantasien sætter grænser (næsten).

Surfing, hvor du lader dig føre af vinden, er blevet en stor sport for professionelle herhjemme, men på Bornholm kan hele familien også være med. Et godt sted at lære at surfe er på Balka Strand. Og så er farvandet rundt om øen et af de ypperste steder at opleve Danmark set fra en havkajak. Her kan man opleve skærgårdsstemning uden at forlade de danske kyster. Der er flotte og afvekslende strækninger med høje klippekyster, sandstrande og klitter.

Cykling på Bornholm er et kapitel for sig. Der er foreninger med stærke talenter og masser af motionister. Der er noget for alle hele året rundt. Store skove, sprækkedale og bakker gør destinationen oplagt til både mountainbike, racer- og turcykel. Bornholm har over 230 km skiltede cykelruter, der snor sig tværs gennem skov, langs kyster, på små landeveje, og for det meste langt fra anden trafik. Der er også to mountainbike-baner i Almindingen.


Løb, lystfisk og vandretur

Bornholm byder på masser af løb hele året, så man kan nemt finde et arrangement skræddersyet til fødder og kondition. Der er eliteløb- og spændende motionsløb, men man kan jo også bare selv løbe en tur eller blot lade de andre løbe, for Bornholm er også et perfekt sted for lystfiskeren - måske endda et sandt mekka for dig, som elsker at fiske. Det kan man gøre med vennerne eller med familien og så er der vandreturene - her hvor man opleve øens smukke natur via redningsstier, skovstier, strandstier og klippestier.

Fly til Bornholm - din genvej DAT flyver direkte mellem Billund og Bornholm. Rejsetiden er kun lidt over en time i fly - set i forhold til den tid det tager i bil og med færge. Du kan altid leje en bil på øen og er du fra Bornholm, så er en tur til Legoland og/eller Lalandia også rykket nærmere. Vi flyver også i sommersæsonen til og fra Aalborg. På dat.dk og på bornholmerflyet.dk er alt, hvad der er værd at vide inkl. billetbestilling, hvis du skal fra Billund, Aalborg og København til Bornholm eller den anden vej.