ONE FOR THE ROAD:

Nu er det slut med de kedelige dage på kontoret

23-05-2018 | Af Kim Reich

Det mobile kontor er ikke kun en bærbar og en smartphone, men også at have det fysiske kontor lige ved hånden. Og skal det være slut med de kedelige dage på kontoret, så er der jo lige Tiny Office.

Åbenbart har den aarhusianske iværksætter Jonas Hallberg ramt lidt af en guldåre med sine specialdesignede kontorvogne, der samtidig har en høj signalværdi. Han er uddannet håndværker og har i en lang årrække arbejdet for Smukfest i Bøgeskovene ved Skanderborg. Det gør han stadigvæk - som chef for hele den visuelle udvikling af festpladsen og i nært samarbejde med de virksomheder, hvis sponsorater han aktiverer.

Jeg er ikke kun arkitekt fra 8 til 16. Jeg lever og ånder for arkitektur 24:7, men jeg er samtidig professionel kitesurfer og tager til konkurrencer over det meste af Europa.

Tiny Office er Jonas Hallbergs eget bud på et kontor, som man kan hægte på krogen af familie- eller firmabilen og køre ud i landet med. Det lå dog ikke i kortene, at det ligefrem skulle munde ud i en forretningsplan, da han byggede sin første kontorvogn for et par år siden:

- Sådan er jeg slet ikke skruet sammen. Jeg ville bare have et kontor, hvor jeg på vilkårlige steder kunne holde kundemøder, men pludselig blev jeg ringet op af firmaer og organisationer, der ville have mig til at bygge en vogn til dem, fortæller Jonas Hallberg om opstarten.

Han er ellers ikke uvant med succesfulde koncepter - for eksempel er han manden bag CanSleep, Smukfests populære King Size øldåser, hvor det magelige festivalsegment kan overnatte. Nu har han så specialiseret sig i skræddersyede kontorvogne, der tager kundernes DNA “On the Road”, og hans virksomhed består af et netværk af specialister, der hyres ind til specifikke opgaver - svarende til tre fuldtidsansatte på årsbasis.

Mobil brand-ambassadør

I stedet for blot at ombygge en anonym campingvogn, satte Jonas Hallberg sig i sin tid for at lave en transportabel kopi af sit huleagtige kontor på Smukfest, hvorfra han styrede slagets gang. For det første er fleksibiliteten ved et mobilt kontor indlysende, men det der for alvor gør Tiny Office unikt, er hans evne til at omsætte en virksomheds brand i et originalt og yderst synligt udtryk på hjul. Projekterne i ordrebogen er der allerede mange af - fra madvogne og rullende billetkontorer til omklædningsrum og messestande. Fantasien får frit løb og hans CV bugner af spektakulære kreationer.

Jeg er vild med den frihed og mobilitet, der gør at jeg kan arbejde lige dér, hvor jeg føler mig allermest inspireret

Og når man som Jonas Hallberg også har en kunstnerisk åre, så er det vigtigt, at et projekt føles rigtigt lige fra starten.

- Jeg har faktisk takket nej til opgaver, hvor jeg ikke kunne fornemme hverken retning eller potentiale. Man vil aldrig komme til at se identiske vogne trille ud fra mit værksted, understreger han.

Hvis nogen eksempelvis har set en af hans kontorvogne udført som en miniatureudgave af en kundes hovedkontor og gerne vil have ham til at lave en tilsvarende model, så har han overbevist dem om, at de har brug for noget andet.

Konceptet har ikke alene vist sig gangbart som brandingstunt for virksomheder på jagt efter originalitet i deres fysiske kundekontakt. Freelancere og folk i kreative fag er også blevet opmærksomme på kontorvognens åbenlyse fordele. Som arkitekt og professionel kitesurfer Jens Vang udtrykker det:

- Jeg er ikke kun arkitekt fra 8 til 16. Jeg lever og ånder for arkitektur 24:7, men jeg er samtidig professionel kitesurfer og tager til konkurrencer over det meste af Europa. Jeg er vild med den frihed og mobilitet, der gør at jeg kan arbejde lige dér, hvor jeg føler mig allermest inspireret: På de vildeste og mest ufremkommelige surf spots.

Jonas Hallberg tager sig en pibe på trappen ved sit mobile kontor.