Løvinde for en aften

13-11-2017 | Tekst og foto: Magnhild Agdestein

Lions i Norge har en vision om at være den bedste humani­tære organisation i landet og fredag den 3. november var det tid til det årlige arrangement  ”Løvinna for ein kveld”, der var det femte i rækken. Her samler man ind til aktiviteter for unge og ikke mindst kjolebørsen er en stor succes.

Gennem en stor frivillig indsats arbejder man for at skabe forståelse for verdens behov for humanitær hjælp. Det sker med lokalt engagement og gennem et internationalt samarbejde. Målet er at skabe bedre vilkår i samfundet og hjælpe de som er i nød. Og for Lions Club Stord Fitjar handler det specielt om at yde støtte til lokale ungdomsprojekter, hvor man samler ind med henblik på at støtte to hovedprojekter: ”Aktiv for ungdom”, som er et tilbud om forskellige aktiviteter rettet mod de forskellige udfordringer, som de unge møder. Her kan de bl.a. være med til bowling, komme på kanoture og klatre, køre motorcross og så videre.

”Draumeferie” er det andet store ungdomsprojekt, som Lions henter støtte til fra Løvindeaftenen. Her handler det om at hjælpe unge, som ellers ikke vil have mulighed for det, med at få gode minder fra en dejlig ferietur. Her tager Lions-medlemmer de unge med på en lang weekend til Dale Oen-centeret i Øygarden. Centeret har fokus på friluftsliv og naturoplevelser. Udgangspunket er at hvis man mestrer en aktivitet, så giver det øget selvtillid og det er netop, hvad mange unge trænger til.

Tilbagemeldingerne er, at de unge som har været med på en sådan tur, til at begynde med kan være lidt tilbageholdende, men at de blomstrer op ved at deltage i de forskellige aktiviteter og i det sociale samvær med de øvrige på turen.

Lions Club Stord Fitjar har alene med ”Løvinna for ein kveld” og over fire år samlet en million kroner ind til støtte for det vigtige arbejde. Arrangementet er en kjolefest. Det skal forstås på den måde, at man, når man har købt billet til arrangementet, skal forpligte sig til at donere mindst en kjole. Som det hedder sig: alle kvinder ved godt, at de har mindst en kjole hængende bag i skabet, som nok aldrig vil blive brugt igen. Enten er den for lille eller for stor, men det kan også være at den bare ikke passer så godt længere og så er det jo en genial måde at få skiftet garderoben og få ryddet op i skabet. Kjolerne sorteres efter størrelser og hænges op på et stativ og de har alle det samme prisskilt: 200 NOK.

Therese Valdal Myrvold på Stordflyet.no's stand.

Stordflyet var med for første gang

”Løvinna for ein kveld” handler også om lokale sponsorer, som her har mulighed for at præsentere sig. I år var Stordflyet.no med for første gang - repræsenteret ved overtegnede og Therese Valdal Myrvold. Vi arbejder til daglig ved Stord Lufthavn, hvor vi bl.a. er handling agenter for Stordflyet og DAT Group.

Vores erfaring er, at lokalbefolkningen ikke altid kender til det ruteprogram og de kampagner, som vi har. Derfor var vores hovedfokus denne aften at gøre Stordflyet.no mere synligt.

En anden af udstillerne var det lokale rejsebureau G-travel. De har ligesom os booking på Stordflyet blandt deres arbejdsopgaver. De booker flybilletter for både firmakunder og private, og de tager sig også af udlejning af biler og hjælper med overnatninger.

Andre brancher repræsenteret var en frisør, wellness, sko og to guldsmede. Udover præsentationerne var der dækket op til spisning samt til en koncert med Vidar Johnsen. Der var også en kunstauktion, hvor lokale kunstnere havde doneret forskellige værker til Lions med Vibecke Beyer som auktionarius. Afslutningsvis var der lodtrækning med gevinster som udstillerne havde doneret. Her kunne man bl.a. vinde gavekort, smykker, kunstværk og wellnessprodukter.