Mød din destination

ITHACA – et uberørt græsk eventyr

23-05-2018 | Af Århus Charter

Ithaca er en idyllisk og uspoleret ø, beliggende i Det Ioniske Hav mellem det græske fastland og Kefalonia. Øen er et fantastisk uberørt område med krystalklart blåt hav, frodige grønne dale, høje bjerge, smukke strande og små idylliske kystbyer. Alle steder på øen hersker der en dejlig atmosfære af ægte græsk idyl og gæstfrihed, og Ithaca er intet mindre end en perle af et rejsemål, og ikke kendt af mange som turistmål.

Hos Århus Charter fortsætter de for tredje sæson med at byde deres gæster velkommen til Ithaca, dens skønne afslappende atmosfære og autentiske omgivelser, som er så tæt forbundet med den græske og mytologiske sagnkonge Odysseus.

Ithaca er den næstmindste af De Ioniske Øer, og er med sine 96 km2 på størrelse med Samsø. På trods af sin størrelse har Ithaca en rig historie, som blandt andet omfatter Homers episke fortællinger. Ithaca er historisk kendt som hjem for den mytologiske helt Odysseus, der efter Den Trojanske Krig var intet mindre end 10 år om at nå hjem til sin ægteviv Penélope på øen. Odysseus og hans mandskab måtte så gruelig mange kvaler igennem; De blev holdt indespærret af den enøjede kyklop Polyfemos, de blev forvandlet til svin af nymfen Kirke og de havde svært ved at modstå sirenernes dårende sang.

Efter flere yderligere kvaler befalede Athene slutteligt Odysseus, at han ved sin hjemkomst til Ithaca skulle forklæde sig som tigger for kun at blive genkendt af sine egne, og herefter blive genforenet med Penélope.

I SAGNKONGENS FODSPOR

Århus Charter flyver til Preveza på det græske fastland, hvor man vil blive modtaget af bureauets rejseledere. Herfra starter en smuk bustur til det sydlige Lefkas, hvor man går ombord på båden til Ithaca. Sejlturen er en smuk tur med fastlandet og de omkringliggende øer som scenarie, og ved selve indsejlingen til Vathi, hovedbyen på Ithaca, føler man sig bjergtaget af tanken om den græske Odysseus, der i dette smukke naturskabte scenarie vendte hjem fra Den Trojanske Krig til Ithaca.

Ithaca byder på spændende oplevelser, heriblandt den charmerende hovedby Vathi, der med sin hyggelige naturskabte havn er fyldt med ægte græsk atmosfære, skønne lokale tavernaer og kaffebarer, og hvor man ved kajkanten kan nyde en skøn græsk middag og en kølig forfriskning med et smukt udsyn til havet, og de mange lystbåde, der ligger fortøjet her, og er med til at fuldende en afslappende feriestemning. Ithaca er omgivet af det mest krystalklare hav, der er en lise for sjælen at tage en dukkert i. Lej eventuelt en lille båd med påhængsmotor, og sejl ud fra Vathi langs den smukke uberørte kyst, for at udforske de mange isolerede bugte og stande, som øen byder på, og gør et badestop i det krystalklare vand.

Udforsk øen og oplev små landsbyer, bjergplateauer, klostre, kirker, en ubeskrivelig natur og en spændende historie, som præger området i særdeleshed. Øen byder også på flere gode vandreruter fra Vathi, hvilke tager én med til betagende udsigter, som er kendte for deres tilknytning til fortællingerne om Odysseus. I modsætning til fastlandet og øerne i Det Ægæiske Hav, der er blevet påvirket af den osmanniske historie gennem århundreder, har Ithaca en større venetiansk indflydelse, hvilket fornemmes i deres sprog, deres mad og helt specielt i arkitekturen på øen.