Mød din destination

Dubai og Emiraterne - Er mere alsidige end du tror

10-03-2018 | Af Apollo Rejser

De fleste forbinder Dubai og Emiraterne med højhuse, masser af glitter og glam, dyre butikker og endnu dyrere vaner, men De Forenede Arabiske Emirater er meget andet end luksus og spejlblanke højhuse. Et besøg vil derfor også give muligheder for at opleve smukke strande, temaparker, mad fra alle verdenshjørner, bazarer, et spændende og utroligt alsidigt kulturmix og alt det andet, som rejsehjertet kan begære. Desuden skinner solen faktisk altid, hvilket gør Dubai og Emiraterne oplagt som rejsemål året rundt – uanset om man har få eller mange fridage til rådighed i kalenderen.

Blot seks timers rejse fra Danmark ligger et rejsemål, der på ingen måde kan sammenlignes med andet, man kan opleve, når man rejser ud i verden. Ørkenlandsbyen, som man møder, bestod for ikke så mange år siden blot af få bygninger, men troner sig i dag op fra sandet som en majestætisk og til tider overvældende by, - en by, som ikke findes mage til andre steder i verden.

Dubai by Night er et helt specielt syn.

De Forenede Arabiske Emirater har udviklet sig massivt på blot få år og når, bogstavelig talt, konstant nye højder. Fra man besøger Dubai og Emiraterne ét år og til man kommer igen, vil man derfor også opleve, at der er sket så meget nyt, at man næsten kan komme i tvivl om, hvorvidt man er vidne til et fatamorgana.

I dag tiltrækker byen gæster fra alle verdenshjørner, som vil kombinere storbyens fortræffeligheder med fantastiske strande, masser af varme og sol samt uforglemmelige oplevelser.

Destinationer til alle typer rejsende

Selvom Dubai nok ofte forbindes med højhuse, der tårner sig op i landskabet, så er De Forenede Arabiske Emirater et særdeles alsidigt rejsemål. Det er inddelt i syv emirater, der for størstedelen består af ørkenlandskab, men i dette er der flere forskelligartede muligheder, hvis man vil opleve Emiraterne som rejsemål.

De oplagte steder at besøge som rejsende er Dubai, Fujairah, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah, Ajman eller Sharjah, som alle sammen er områder, der tilbyder storslåede seværdigheder og oplevelser for livet på verdens rigeste og yngste halvø.

Samtidig tager det ikke længere tid at komme til Emiraterne end til f.eks. De kanariske Øer, men vejret er varmere og mere eksotisk. Tidsforskellen er derudover fordelagtig sammenlignet med, hvis man flyver længere ud i verden, idet der blot er to til tre timers forskel fra Danmark afhængigt af, om man rejser i dansk sommer- eller vintertid.

Luksus for alle pengene

Dubai og de omkringliggende rejsemål kan så meget andet, men det er ikke helt forkert, når områderne ofte forbindes med luksus. Naturligvis kan man opleve de mere ydmyge dele af halvøen, men standarden er generelt høj i De Forenede Arabiske Emirater. Det betyder også, at man vil opleve flere 5-stjernede hoteller og flere luksusbutikker end på selveste Avenue des Champs-Élysées i Paris.

Chanel, Fendi og Balenciaga troner sig op med store butikker i området, og bl.a. Robert de Niros og den verdenskendte kok Nobu Matsuhis verdenskendte restaurant Nobu i Dubai er et godt bud på et sted, som man bør unde sine smagsløg, hvis man vil have en uovertruffen japansk madoplevelse med et strejf af Mellemøsten.

Ingen ørken uden kameler.

Oplevelsernes slaraffenland

Over årene har alle tænkelige temaparker naturligvis også kastet deres kærlighed over Emiraterne.

Er man således fan af forlystelser, sus i maven og oplevelser for livet, så er der rigeligt at give sig i kast med for rejsende i alle aldre. LEGOLAND, Bollywood Park, Ferrari World, Warner Bros., World og Yas Water World er således blot nogle af de forlystelsesparker, man kan opleve i området – og som man i øvrigt kan bruge dagevis på at lade sig underholde i.

De Forenede Arabiske Emirater har dermed noget for alle aldre uanset, om der er tid til tre dage eller to uger i feriekalenderen. Og landskabet, menneskene, vejret, oplevelserne samt maden vil, uanset tidsplan, vække forbløffelse og give oplevelser for livet ligegyldigt hvem man er.

Tre dage i Dubai

Når man besøger De Forenede Arabiske Emirater, er det næsten uundgåeligt ikke også at lægge vejen omkring Dubai. Har du en dag i byen eller måske flere, så er det oplagt at fylde dem ud med et miks af oplevelser, strand, god mad og nydelse.

Start dagen under palmerne på en af Dubais smukke strande. Når solen står på sit højeste, kan du passende gå eller tage en af byens beigefarvede taxaer til JBR The Walk, hvor du finder en skøn strandpromenade og dagens frokost.

Solen går ned først på aftenen i Dubai. Så efter at have nydt strandpromenadens mange muligheder, er det oplagt at finde et sted og nyde solnedgangen. På f.eks. Barasti Beach & Lounge på Hotel Le Meridien ved JBR The Walk er der rig mulighed for at nyde solens nedstigning i havet med perfekt udsyn og en cocktail eller øl i hånden.

Slut aftenen af med middag på dinner cruise-skibet Bateaux, som sejler ad Dubai Creek, og som giver mulighed for at se både gamle og nye dele af byen samt indtage en 3-retters gourmetmiddag.

En dag med indkøb, udsigt og vand

Uanset hvor du starter dagen, så er det nemt at finde en taxa, der kan køre dig til det imponerende Dubai Mall, som kombinerer shopping med oplevelser. Har du gjort dine indkøb eller trænger du til et afbræk fra butikkerne, så læg vejen omkring det imponerende Dubai Akvarium, og tag dig derudover tid til at nyde den imponerende udsigt fra Burj Khalifa. Her kan du efter solnedgang opleve det fantastiske springvandsshow. Husk, at det er en god idé på forhånd at bestille billetter til Burj Khalifas udsigtsetager, da det ikke altid er muligt at få billetter på dagen.

Markederne i Dubai rummer mange fristelser.

En dag med ren forkælelse

Nyd en formiddag på stranden ved enten JBR The Walk eller Jumeirah Beach, som er de bedste strande i Dubai. Når solen bliver for meget, kan du passende rulle håndklædet sammen og skrue låget på solcremen for dernæst at forkæle dig selv med high tea på ’Sejlet’ – også kendt som Burj Al Arab.

Både udsigten og omgivelserne kan nemt give åndenød, og man kan få timevis til at gå med at nyde panoramaudsigten over ’Palmen’, ’The World’ øerne samt selve Dubai fra oven. Det er en god idé på forhånd at bestille bord på Burj Al Arab.

Besøg evt. hjemmesiden Visituae.dk for flere idéer til aktiviteter i De Forenede Arabiske Emirater.

Sådan rejser du til De Forenede Arabiske Emirater

Apollo tilbyder rejser direkte fra København til seks af de syv Emirater året rundt. Det er desuden muligt at tjekke ind i Midtjyllands Lufthavn og dermed rejse over København til Dubai med Apollo og Emirates.Rejsen med Apollo til enten Dubai, Fujairah, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah, Ajman eller Sharjah foregår med de prisbelønnede Emirates Airbus 380 med ekstra benplads, ekstra god service samt mad og drikke inkluderet i prisen.
Se mere om priser og udbud på Apollorejser.dk