ACMI og Wet Lease hos DAT

ACMI

DAT har stor erfaring i at operere ACMI flyvninger, og kan tilbyde supplerende flykapacitet og besætninger til flyselskaber overalt i verden. Vi er vant til at løse opgaver under fjerne destinationer. F.eks. har vi opereret i store dele af Afrika, i Indien og i Bhutan.

ACMI står for: Aircraft, Crew, Maintenance & Insurance

DAT leverer en færdig løsning med fly, en eller flere besætninger (samt tekniker) inklusive løn og godtgørelser, vedligeholdelse af flyet samt forsikringer, der normalt omfatter kasko og tredje part erstatningsansvar.

Som standard betales der for effektiv flyvetid (blocks on to blocks off), og afhængig af flytype, aftales et minimum antal flyvetimer pr. måned. Kunden skal sørge for betaling af brændstof, landingsafgift, handling, parkering, lager og omkostninger til besætningers ophold inklusive logi, måltider, transport, visumgebyrer, importafgifter og lokal taxikørsel. Endvidere er det kunden, som skal sørge for forsikring af passagerer, bagage og i nogle tilfælde dække ekstra omkostninger for krigsrisici. Endelig er det også kunden der skal betale for overflyvnings/navigations-afgifter.

Wet Lease

Wet lease er grundlæggende de samme aftalevilkår som beskrevet i ACMI. Aftaleperioden kan strække sig fra en måned og op til flere år.

Leverandør til DAT

Vilkår og indkøbsbetingelser for leverandører til DAT kan findes her